Zapewne nie wiesz z skoro zdajesz to pytanie, więc sugeruję Tobie korzystać z tabel kalorycznych. Masz w nich w zasadzie wszystkie produkty spożywcze, ich ilości kalorii, składników odżywczych (białko, tłuszcze, węglowodany), a w tych bardziej rozbudowanych nawet witaminy, składniki mineralne, błonnik, czy nawet podział na cukry, czy aminokwasy w [...]
Jak liczyłaś zapotrzebowanie ? Proszę, oblicz tutaj http://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne%2C_sk%C5%82%2E_prod%2E_%C5%BCywno%C5%9Bciowych%2C_%25_bf-t276436.html i wrzuć pełną ankietę z działu http://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBI%C4%86_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIA%C5%81U%2E-t922822.html Ważymy przed obróbką termiczną. Ten pierwszy posiłek to [...]
Dzięki za odpowiedzi, wiem że produkty ważę przed obróbką termiczną, wpisałem 100g piersi gotowanej ale zważyłem ją przed ugotowaniem, po ugotowaniu waży jakieś 60-70g. Co myślicie o takiej diecie, trochę lepiej może być ? Na razie zostanę tylko przy piersi z kurczaka Tam gdzie piszę że Gotowana pierś z kurczaka to jest ona smażona na oliwie z [...]
w 100g ugotowanego będzie około 30g białka, ale to dlatego iż 100g ugotowanego to około 130-135 g surowego kuraka jak kolega wyżej wspomniał, wszystko ważysz i obliczasz PRZED obróbką termiczną